maandag, augustus 07, 2006

De Intellectueel

Kent u ze niet… Die typische kenmerken van een intellectueel? Wegdromend, voor zich uit starend, diep in gedachten verzonken, filosoferend over de één of andere ingewikkelde, onoplosbare kwestie…

Toch wordt elk woord uit de omgeving, in dit geval de toog, opgevangen en telkens worden er ijdele pogingen gedaan een interessante en intellectuele repliek te verzinnen om zo deelname in de tooggesprekken af te dwingen.

Wel, dat typeert de Intellectueel… Alleen zijn zijn pogingen van die aard dat ze wanhopig lijken. Zijn redeneringen, stellingen en statements komen in een dermate traag tempo dat de arme mens er zichzelf meermaals door in slaap zaagt.

De enige die hem nu en dan uit z’n dutje opwekt is zijn immer brandende vriend, de sigaret. Langzaam opsmeulend tot een zielige peuk, doch nog warm genoeg om haar immer omhullende vingers te verbranden. Op dat moment schiet de eerste zenuw wakker en stuurt een snelle impuls naar het waakzame, intelligente doch zeer vermoeide brein. Dat brein stuurt op zijn beurt de reflex: een wanhopige laatste trek aan wat ondertussen niet meer is dan een vergeelde filter gevolgd door een slok van zijn pint waarvan alle schuim reeds lang verdwenen is. Snel, een volgende sigaret opsteken en dan… dan slaat de vermoeidheid weer onverbiddelijk toe, zakt het hoofd terug op de toog en hervatten de hersenen hun rustende, sluimerende toestand, wachtend op een volgende impuls.

Het is dan ook belangrijk dat de Intellectueel heel veel rust en zich voldoende ontspant. Een groot avontuur wacht hem immers. Van een vrijgezel die nooit gaat slapen (behalve aan de toog dan) zal hij veranderen in een gehuwd man. Een gelukkige deerne gaat ie halen in de Filipaanen, ze zal jong, mooi, knap, gedienstig en natuurlijk ook intelligent zijn…

Als intellectueel schuwt hij de moderne technieken niet om kennis te maken met die vrouw van zijn dromen. Nee, geen “tapdance” zoals vroeger, de moderne westerse mens heeft de paringsdans immers reeds lang afgezworen. De door de Intellectueel gebruikte modernste techniek zou naar verluid zo revolutionair zijn dat die zelfs in de hoogste wetenschappelijke kringen nog niet gekend is. Het gaat hier over het gadget genaamd ‘LapDance’.

Maar, ontgoocheling alom toen de café206-blog redactie uit goede doch anonieme bron vernam dat het hier slechts over een ordinaire laptop zou gaan.

Jazeker, we kijken al uit naar Willy zijn terugkomst in Café 206. Zoals we ook telkenmale uitkijken naar de jaarlijkse grondbelasting, wegentaks, brandverzekering en noem maar op.

De Intellectueel zijn 'lapdance', enkele weken geleden.