woensdag, augustus 16, 2006

Rock 206

Het zomert weer en traditioneel hangt er dan festivalitis in de lucht. Naar jaarlijkse gewoonte wordt op de zaterdag vóór O.L.V.-Hemelvaart op de terreinen van café 206, Rock 206 georganiseerd. En dit jaar, op 12 augustus, was dat weer niet anders. Of eigenlijk wel…

Op de main en overigens enige stage, stonden dit jaar onder meer de volgens critici beloftevolle rockgroep ‘Gizmo’, punkgroep ‘Funeral Dress’ en coverband ‘oXYdation’ geprogrammeerd. Als headliner was ‘Alm Dudler’ geboekt, de gerenommeerde band die gekend is van onder andere de vette hitsingles ‘Sparkling Water’, ‘Model train idiot’ en ‘Standing so close to the bitch’. Om af te sluiten was DJ Fre gepland die de Rock 206 festivalgangers mocht doen verder fuiven tot in de vroege uurtjes.

Een beloftevolle affiche dus die menig muziekliefhebber reikhalzend liet uitkijken naar deze editie.
Echter, dit jaar liep niet alles voor de honderd procent volgens planning.

Na afloop van het festival heeft de Café 206-blog redactie Rock 206-organisator Daniël kunnen interviewen over waarom het festival compleet in het water is gevallen.

Daniël: Wel kijk, vooreerst viel Rock 206 dit jaar letterlijk in het water. Door de hevige regenval van de voorbije dagen en de slechte drainage van het festivalterrein hadden we nogal wat wateroverlast. Vooral in de omgeving van de sanitaire ruimtes, was de overlast groot."

Café 206-blog redactie: Ook de catering liep niet zoals gewenst.

Daniël: Wel kijk, er was grote vraag naar curryworsten, maar cateringbedrijf Ostapa wou die niet bakken waardoor de festivalgangers waren aangewezen op Zwan- en Bifiworstjes, cervela's, bouletten, lookworsten en kleine zakjes chips. Het ongenoegen was groot bij sommige festivalgangers, en bijna braken rellen uit. Meestal zijn we daarop voorzien, want om rellen te vermijden hebben we een vaste buitenwipper, Juul, in dienst. Dit keer kon de onruststoker door Juul echter niet tot bedaren worden gebracht, want het was Juul zelf die de relstoker was.

Café 206-blog redactie: Niet alleen met het weer en de catering liep van alles mis, maar ook met enkele van de geprogrammeerde groepen.

Daniël:Wel kijk, het begon al met festivalopener Gizmo. Eigenlijk het klassieke verhaal van een beginnende muziekgroep die aan het doorbreken is. Ze hebben wat succes, krijgen capsones en meningsverschillen over de verder te volgen weg en voor je het weet is de groep gesplit. Helaas voor ons was dat laatste gebeurt in hun tourbusje op weg naar hier. We konden op zo een korte termijn onmogelijk nog een vervanggroep boeken.

Café 206-blog redactie: Daarna stond Funeral Dress geprogrammeerd. Ook zij hebben niet op het festival gespeeld.

Daniël: Wel kijk, we waren volledig verrast door de annulering van hun optreden. Reden was dat gitarist Dirk die dag moest gaan werken. Daarover waren de andere groepsleden van de band dan weer totaal verrast, want die vertelden ons dat sinds het ontstaan van Funeral Dress, zowat 20 jaar terug, Dirk nog nooit had gewerkt. Blijkbaar had de VDAB roet in het eten gegooid, want indien Dirk niet kwam opdagen, ging zijn dopgeld worden ingetrokken. En daar Funeral Dress een VZW is, en er nooit iets in het zwart wordt betaald, kan Dirk onmogelijk leven van de muziek alleen. Dit was gewoon een geval van overmacht.

Café 206-blog redactie: Met de volgende groep op de affiche leek je niet veel meer geluk te hebben.

Daniël: Wel kijk, na Funeral Dress was oXYdation aan de beurt. Alle groepsleden waren ruim op tijd aangekomen, behalve Frengel Alain, de toetsenist, mondmuzikant en roadie van de band. Hij vertrok vanuit Gullegem ruimschoots op tijd om hier tijdig te geraken...indien hij met een normale auto zou hebben gereden. Maar Alain rijdt echter met een Citroën en hij was vergeten rekening te houden met de wachttijd die de hydropneumatische ophanging nodig heeft om de kont van de wagen op te lichten. Gevolg was dat Alain hier uren te laat aankwam.

Café 206-blog redactie: Headliner "Alm Dudler" zorgde dan weer voor andere kopzorgen.

Daniël: Wel kijk, de drummer van de groep was nergens te vinden. Na rondvraag bleek dat hij niet wist dat hij op 12 augustus op Rock 206 moest spelen. Meer zelfs, bij nader inzicht was hij zelfs niet op de hoogte van het feit dat hij drummer van Alm Dudler was. De overige leden van de band hadden hem daarover nog niet ingelicht. Alm Dudler, weigerde echter om zonder drummer op te treden, waardoor hun concert werd geannuleerd.

Café 206-blog redactie: Tot overmaat van ramp had afsluiter DJ Fre ook afgezegd.

Daniël: Wel kijk, sinds jaar en dag draait DJ Fre tijdens de eerste vrijdag van de maand in Club Lido. Echter ten gevolge van een andere homohappening waar iedere vaste Lido bezoeker naartoe ging had men de clubavond eenmalig verschoven naar een zaterdag, toevallig dezelfde zaterdag waarop Rock 206 plaatsvond. Daar DJ Fre essentieel is voor Club Lido kon hij daar onmogelijk wegblijven, waardoor hij zijn afspraak met Rock 206 heeft moeten afzeggen.

Café 206-blog redactie: Ook de opkomst was niet zo hoog.

Daniël: Wel kijk, dat komt hoofdzakelijk door een drukfout op de verdeelde flyers en affiches. Ik had het adres van de Rock 206 festivalterreinen nog doorgebeld naar de drukker, maar blijkbaar is daar toch iets misgelopen. Ik heb vandaag de drukker gebeld om de oorzaak van die fout uit te klaren. Hij wist mij te vertellen dat hij de gemeente en de straat wel nog herinnerde maar dat hij het huisnummer niet meer precies wist. Alleen wist hij dat het om één of andere Peugeot typebenaming ging.
Nadien is het natuurlijk altijd gemakkelijk praten, maar dat zou wel eens kunnen verklaren waarom het afgelopen zaterdag zo verdacht druk was in de omgeving van de Stationsstraat 307, en zo verdacht rustig hier op nummer 206.

Café 206-blog redactie: Hopelijk wordt de tweede editie van Rock 206, voorzien op zaterdag 11 augustus 2007, een groter succes.

Daniël: Wel kijk, Iedereen heeft wel eens een Spinal Tap moment. Rock 206 heeft er afgelopen zaterdag tientallen gehad. Volgend jaar kan het enkel maar beter gaan.


Achtereenvolgens de volgende boosdoeners:
sanitaire voorzieningen Rock 206 net na de zondvloed,
lekkers van Beckers,
tourbus Gizmo net na hun split,
vlaamse dienst voor arbeidsbemiddeling en beroepsomleiding,
Citroën toetsenist oXYdation net voor vertrek uit Gullegem,
Drummer en drumstel Alm Dudler,
Club Lido voor één keer op zaterdagavond i.p.v. vrijdagavond,
Peugeot 307.