zondag, augustus 13, 2006

Stan Krüger

Zowat halfweg tussen de kantoren van de Café 206-blog redactie en Café 206 in, staat een huis waarvan het behangpapier nog nooit het daglicht heeft gezien. De rolluiken zijn er namelijk nog nooit opgetrokken. De architect van dienst heeft indertijd blijkbaar serieus wat steken laten vallen door geen rekening te houden met de noden en behoeften van bewoner Stan Krüger, want daar ging serieus op glas bespaard kunnen worden!
Stan behoort ongetwijfeld tot de top 5 van de meest irritante Café 206 stamgasten, en haalt minstens brons als er voetbal op TV is. Afhankelijk van hoe sterk de concurrentie op zo een moment is, haalt hij zelfs regelmatig goud. En hebben we nu net de brute pech dat Café 206 zopas een abonnement op BelgacomTV heeft genomen. Onthoud wat ik zeg, Stan zal de medailles aan mekaar gaan rijgen, de komende maanden!
Nu moet de Café 206-blog redactie eerlijkheidshalve toegeven dat geen enkele van de redacteurs kaas heeft gegeten van voetbal. Maar Stan ook niet. Probleem is, die heeft daar zelfs nog geen smeerkaas van gegeten, terwijl hij godverdomme denkt en doet alsof hij daar aan de toog de Roquefort aan het uitvinden is. Een blinde leest nog vlotter lettertype Times New Roman dan dat Stan een voetbalwedstrijd 'leest'. Wie had ooit gedacht dat we terug naar Carl Huybrechts zouden verlangen.
Nog voor Jean-Marie Pfaff zijn eerste stappen op de kledingadvertentiemarkt had gezet met zijn overhemdkragenreclame, had Stan Krüger dit segment van de reclame reeds helemaal ontgonnen. Hij exploiteert namelijk al sinds mensenheugenis zijn rug als commercieel uithangbord voor onder andere de firma van lokaal “marchant” BDS en Brandstoffen Goossens.
Behalve aan zijn advertentieruimte is Stan ook nog te herkennen aan zijn koolschoppen van handen. En dat is voor hem best handig, want hij werkt in die sector.
En dat brengt mij hier zojuist op een idee. Kan iemand Stan misschien naar Zwartberg, Winterslag of Waterschei sturen. Wat is er het verst gelegen van Café 206?
Dank U.
Polaroidfoto woonruimte Stan . Opnameomstandigheden: Klaarlichte dag, heldere hemel.