maandag, oktober 02, 2006

De Drooglegging

De afgelopen 2 weken waanden we ons meer in het Chicago van de jaren twintig dan in Café 206 anno 2006.
Dat had natuurlijk alles te maken met de wetwijziging die Rudy Demotte, minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, heeft laten doorvoeren.
Zoals algemeen bekend, en zeker in cafékringen, heeft hij als verkiezingsstunt artikel 5 van de besluitwet van 14 november 1939 betreffende de beteugeling van de dronkenschap sterkedrank, welke inhoud dat het verboden is om het even welke alcoholische dranken aan minderjarigen jonger dan 16 jaar te verkopen, laten uitbreiden van ‘jonger dan 16 jaar’ naar ‘alle leeftijden’.
Gevolg van deze zogenaamde prohibitiewet is dat de afgelopen weken de ene na de andere tapkraan in Café 206 was drooggelegd. Uiteindelijk waren de enige nog beschikbare dranken Almdudler en bruiswater. Dat resulteerde dan ook in het feit dat er slechts één klant elke dag trouw op post meer was. Zo kon het echt niet verder vonden zowel cafébaas Daniël als de redactie.
Daniël heeft dan ook alles in het werk gezet om zijn schare trouwe cafébezoekers van bier te kunnen blijven voorzien. Hij is er in geslaagd om telkens kleine hoeveelheden bier, voornamelijk flesjes Jupiler 33, te smokkelen. Terwijl Elena deze discreet onder de toog verkocht was Daniël achter de schermen bezig met het grotere werk: De vaten. Volgens welingelichte bron zou Daniël Al-Capone-gewijs beslag hebben kunnen leggen op een gigantische voorraad vaten met daarin diverse soorten bier. Deze vaten zouden de komende dagen aangesloten worden, waardoor het bier weer rijkelijk door de tapkranen gaat vloeien. In elk geval zal de redactie ter plaatse zijn om dat te verifiëren.
Wij kunnen u dit verhaal brengen omdat we, ook dit keer uit welingelichte bron, hebben vernomen dat na de verkiezingen de wet weer zal worden teruggeschroefd waardoor Daniël niet meer zal kunnen worden vervolgd. En maar goed ook, want de enige die de redactie kent en die de afgelopen weken nog illegaler bezig was dan Daniël was Erik Legumen.
Ook het Colaflesje zal ongetwijfeld blij zijn dat hij zijn Krüger export niet meer zal moeten smokkelen in zijn jaszak, maar dat hij weer openlijk gebruik zal kunnen maken van zijn vertrouwde kratje.

Deel van de door Daniël 'Al Capone' Van Herck verworven vaten,
vanaf komende dinsdag weer beschikbaar in Café 206

1 Comments:

Blogger Ben said...

meld mij als ze zijn aangesloten, dan trek ik mijn kappers-bolide in gang

donderdag, oktober 05, 2006 8:20:00 a.m.  

Een reactie posten

<< Home