dinsdag, november 07, 2006

De voedselpiramide

De volledige café 206-blog redactie stond afgelopen zondagavond voor een gesloten frituur “De Met”. Menslievend als we zijn was onze grootste zorg niet wat wíj die avond gingen eten, maar wel wat Hans en Stan zouden eten. Iedereen weet dat friet het hoofdbestanddeel is in de evenwichtige en gevarieerde maaltijden van beide heren, en onze vrees bestond dan ook dat het voedselevenwicht van beiden ernstig zou zijn verstoord. Aan de gevolgen daarvan durfden wij gewoon niet te denken.
Onze verwondering was dan ook groot toen we even later beide personen kerngezond en frisser dan ooit aan de toog van Café 206 waarnamen.
Onze verwondering werd nog groter toen het ons ter ore kwam dat wegens ziekte van Rony, Nadine en Fem het frituur niet alleen die zondagavond gesloten was, maar reeds een tweetal weken.
De Spanjaard Garcia stelde aan Hans dan ook terecht de vraag: “Maar wat eten jullie dan?”

Zoals alle dieren hebben ook alle mensen een overlevingsinstinct, en dus ook Hans en Stan. Het is algemeen geweten dat een mens altijd inventiever is als hij in nood is.
Zo blijft Hans de andere pijler van hun voedselvoorziening, met name kebab, als vanouds halen bij pitatent Bodrum. Frieten worden voorlopig gewoon gehaald bij frituur "Het Pleintje" (nvdr. "Frituur Marleen")
Drank wordt zoals steeds geleverd door Café 206.
Café 206 is en blijft de rots in de branding.
De Klassieke voedselpiramide De Stan & Hans voedselpiramide

2 Comments:

Blogger Ben said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

vrijdag, november 10, 2006 11:31:00 a.m.  
Blogger Ben said...

Ik ben verheugd vast te stellen dat de voltallige café206 blogredactie onomwonden kiest voor de alomgekende gezonde voedselpiramide.
Vooral het feit dat de hoofdredacteur, als stichtend voorbeeld, alle dagen zelf verse gezonde maaltijden bereidt en zich nooit over geeft aan overmatig drankgebruik is voor ons, lezers, toch een garantie dat alle nieuws uit den 206 nog lang rechtstreeks in onze duistere huiskamers zal komen.

vrijdag, november 10, 2006 11:34:00 a.m.  

Een reactie posten

<< Home