Red Bruiswaterke
Elena verklaart hier haar keuze van het gerecht en geeft een opsomming van de ingrediënten:
“Vermits in een evenwichtig maal legoemen zeer belangrijk zijn heb ik gekozen voor verse seizoenslegoemen, namelijk sproiten. Deze bevatten veel vitaminen en vooral mineralen. Sproiten zijn ook typisch Belgisch (ze worden immers ook Broesselse kooltjes genoemd) en daarom zijn ze ook één van mijn favoriete soort legoemen. De sproiten zullen bereid worden met spekjes en aardappelpoeree naar een recept van onze hoiskok Broeno.”
Benodigdheden:
- 1 kg sproiten
- 3 ajoinen
- 1 kg aardappelen
- melk
- moeskaatnoot
- spekjes
- Doevel
Broeno’s recept:
Kook de sproiten en stoof ze op met ajoinen, voeg een vleugje moeskaatnoot toe. Bak de spekjes krokant en meng ze onder de sproiten. Kook de aardappelen gaar, plet ze, voeg de melk en een snoifje moeskaatnoot toe. Serveer alles met een goed glas Doevel om het teveel aan broiswater en Almdoedlerkroiden te compenseren.
Als dessert zorgt Chef Broeno nog voor een heerlijk vers kommetje raistpoedding.
De redactie is benieuwd wat Ronald van dit initiatief zal vinden. Positief is in elk geval dat het gerecht niet klaargemaakt wordt met Franse Gruyère. Minpunt is dan weer dat er nergens gewag wordt gemaakt van Zwitserse Gruyère. De redactie blijft voorlopig nog in het ongewisse of het Bruiswaterke dit gerecht al dan niet zal smaken. 't Zal er vermoedelijk van afhangen of de spruiten effectief uit Brussel afkomstig zijn...
Achteraf beschouwd mag, wat betreft de Café 206-blog redactie, heel dat 'eliminatiedieet' voor het Bruiswaterke eigenlijk gewoon letterlijk worden genomen.
1 Comments:
Voor deze fantastische bijdrage verdient Elena van de 206 Blog-redactie 31/30 voor Nederlands, zeker voor haar eigen, unieke en charmante accent!
Een reactie posten
<< Home