woensdag, januari 10, 2007

Coup d'état

De Café 206 blog-redactie heeft vernomen dat er zich tijdens de laatste maand van 2006 een machtsgreep heeft voltrokken binnen de hoogste gelederen van de D.C. “33”. Dit resulteerde in een regimewissel waarbij voorzitter Porky werd afgezet. Samen met zijn metgezel Marleen werden ze de club en het café uitgewezen.
Beiden leven nu in ballingschap op een voor ons nog onbekende locatie tot een ander(e) café/dartsclub hen asiel wil verlenen.

Zoals bij elke staatsgreep gebeurde ook deze putsch geheel onverwachts. Ons leek de voorzitter net heel succesvol te zijn. Hij was er in geslaagd om zijn club na amper één seizoen te laten doorstoten vanuit de middelste regionen van derde klasse naar tweede klasse. Weliswaar de alleronderste regionen van tweede klasse, maar wél tweede klasse. En toegegeven, veel heeft de voorzitter daar niet voor moeten doen want bij gebrek aan ploegen in tweede klasse promoveerden veel derdeklassers automatisch. Maar het gebeurde dus wel onder zijn voorzitterschap.
Maar zijn volk morde dus.
Het zou iets te maken hebben gehad met ‘enkel’ en ‘dubbel’, Maar daar begrijpt de Café 206 blog-redactie natuurlijk weer niets van. Wij gaan namelijk altijd voor de triple.
Wij gaan er dan ook gewoon van uit dat het team het succes, of eerder het gebrek eraan gewoon niet meer aankon.

Naar verluid zouden de breinen achter de coup Ronald, Georges en David zijn. De café 206 blog-redactie twijfelt echter aan de correctheid van deze informatie want voor breinen heb je namelijk …euh…brein nodig.

Feit is in elk geval dat Ronald zich wel heeft opgeworpen als de nieuwe voorzitter.

Derde klasse wenkt.

Onderstaande foto stamt nog uit het ancien régime. Duidelijk is te zien dat er tijdens de fotoshoot een amateur aan het werk was, want de dartser van dienst liet heel wat punten liggen. Hij miste drie pijltjes door ze in het triple bed 20 te gooien. En schaap-in-wolfskleren Ronald levert weliswaar aardig wat punten op, maar een echte topscore wordt daar toch ook niet mee gehaald.

De D.C. "33" leden, december laatsleden

De nieuwe zonnekoning*, vandaag
* Met dank aan Lipton Ice Tea